Si viatges a l’estranger durant les vacances, necessitaràs saber sobre el roaming per evitar ensurts a la teva factura. A Tecnocolor TT t’expliquem tot el que has de saber en aquest article.
Què és el roaming? A quins països afecta? És gratis o he de pagar-ho? Totes aquestes preguntes te les resolem. A llegir!
Roaming, què és això?
Roaming és la paraula anglesa que utilitzem per referir-nos a l’ús de veu i dades itinerant a l’smartphone quan et trobes en un país que no és el teu.
Quan surtis a recórrer món i visitis altres països, et recomanem que contactis amb nosaltres per a verificar que tinguis activat el roaming i en el teu telèfon verificar que el servei d’itinerància de dades estigui activat.
A quins països funciona el roaming?
Funcionar, funciona en tots. No t’espantis. No et quedaràs incomunicat. Però existeixen alguns països en els quals et costarà més car utilitzar-los.
Els països de la Unió Europea, per exemple, van aprovar l’any 2017 eliminar tots els cobraments per roaming dins de la seva política comunitària. Això significa que, des d’aquell any, sempre que el teu destí sigui un país de la Unió Europea parlar i usar les teves dades no et costarà més del que et costi a Espanya.
A més dels països comunitaris, hi ha acords econòmics amb països com Noruega, Islàndia i Liechtenstein per a eliminar els costos addicionals. Si vols anar aquest estiu a veure aurores boreals podràs compartir les teves fotos sense pagar més.
Les Zonas Roaming
Hi ha 3 zones roaming diferenciades per països que has de conèixer:
ZONA 1: Europa (Unió Europea, països de l’Espai Econòmic Europeu i el Regne Unit)
Aquesta zona és en la qual no hauràs de preocupar-te. Ni tan sols al Regne Unit amb tot l’escàndol del Brexit i la seva sortida de la Unió Europea, encara que no sabem què pot passar en 2023. Els països que la componen són:
Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Estònia, Eslovàquia, Eslovènia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia , Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.
ZONA 2: L’Europa extracomunitària, Estats Units, Canadà i Magreb
Aquesta zona la componen aquells països europeus que no han arribat a acords econòmics amb la Unió (Andorra i Suïssa), els Estats Units, Canadà i tota l’àrea del Magreb (els països del nord d’Àfrica: Mauritània, Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia ).
ZONA 3: Resta del món
La zona 3 inclou la resta de països d’Àsia, Centre i Amèrica del Sud i Oceania. En aquests països s’apliquen en general les tarifes internacionals més cares.
RECOMANACIONS per a zona 1:
Tingues en compte que estant en un país de zona 1 si truques a un número d’aquest país o qualsevol altre diferent a Espanya, la trucada tindrà un cost tret que hagis contractat un bo de trucades internacionals.
RECOMANACIONS per a zona 2 i 3:
Cada país de la Zona 2 i 3 té les seves tarifes de veu i dades, per la qual cosa et recomanem que consultis la tarifa del teu país de destinació.
També et recomanem que quan arribis al teu destí apaguis les dades i tenir el telèfon només per a fer i rebre trucades, aquesta estratègia és útil per a fer o rebre crides que ens interessi i evitarem que les aplicacions que tenim funcionant en segon pla ens donin un esglai econòmic (whatsapp per exemple consumeix dades quan reps missatges), hi ha establiments que ofereixen el servei de wifi gratuït (cafeteries, hotels, restaurants…) que pots demanar-los la clau del wifi i posar-te al dia en les teves xarxes socials 😉. Si en qualsevol cas necessites usar dades al teu país de destinació tenim bons de dades i pots trucar-nos per a consultar.
Això és tot el que necessites saber per a poder navegar i fer ús de les teves dades mòbils aquest estiu. Recorda que has de comprovar si el teu servei de roaming aquesta activat (si no ho és, et recomanem gestionar la seva activació amb temps o pots veure’t incomunicat quan ja estiguis en un altre país), assegurar-te bé d’en què zona es troba el teu destí (important: la Unió Europea i Europa no és el mateix) i, finalment, confirmar bé quina tarifa se t’aplicarà en cas de ser de pagament.
Esperem que aquest article us hagi semblat útil i interessant. Explica’ns, on te’n vas de vacances?