S’hi acosta una de les èpoques més boniques i esperades de l’any: el Nadal. Moment en què qualsevol lloc del món celebren les seves tradicions autòctones i les més comunes com Sant Esteve, el Dia de Reis, Cap d’Any…

El Nadal sempre comporta moltes activitats per gaudir sol, en família o amb amics. Per això, t’explicarem què pots fer si véns a Barcelona o vius aquí.

Mercats i mercats ambulants que pots visitar

Al costat de la il·luminació nadalenca per tots els carrers, els mercats ambulants, són els que s’encarreguen també de crear aquest esperit nadalenc. Hi pots comprar: menjar típic, regals, roba i joguines.

A Barcelona, ​​igual que a gran part de totes les ciutats d’Espanya, l’habitual és que s’inaugurin a finals de novembre. Allargant les dates fins al cap de setmana o, fins i tot fins a la nit prèvia del dia de Reis

A continuació, et deixem alguns dels més importants i que hauries de visitar.

La Fira de Santa Llúcia (26 de novembre 2022 – 23 de desembre de 2022

Aquest mercadet té lloc a la pl. de la Seu/av. De la catedral. El que originàriament va començar sent una fira per la festivitat de Santa Llúcia, actualment ha derivat en un mercat nadalenc que pot arribar a estendre’s tres setmanes.

Dins aquest mercat es pot trobar aproximadament 300 parades. En alguns se solen vendre objectes i articles relacionats amb el Nadal (ornaments, arbres, pessebres…) i en altres podem trobar articles de regal artesanals (bijuteria, mocadors, marionetes…). Us aconsellem que passeu dues vegades per ell una pel dia i una altra a la nit, així podreu gaudir del bon ambient nadalenc que s’hi respira. A més, en un dels extrems solen fer activitats per als més petits, com la del Tió Nadal. Una tradició popular de Catalunya que cal conèixer ja que és molt característica.

Palo Market Fest

Si ets jove i vas en un viatge de col·legues no et pots perdre el Palo Market Fest. Es tracta d’un mercat de carrer i sofisticat a Barcelona, ​​que se celebra el primer cap de setmana de cada mes a la zona del Poblenou (Carrer dels Pellaires, 30).

Què podem trobar en aquest mercat ambulant? Trobarem parades de menjar orgànic i de carrer, “Street style”, moda, complements, joieria, “new design”, “vintage”, artesania, llibres, discos… A més, organitzen tallers, concerts i exposicions d’art.

Les dates per al mes de novembre són: 5, 6, 19, 20

Les dates per al mes de desembre: 3 i 4.

Val molt la pena visitar-lo i té un cost de 5€ per persona

Fira de Reis de la Gran Via

Es tracta d´una de les fires més importants, ja que se celebra en una de les dates més importants de l´any: l´arribada dels Reis Mags d´Orient. A més, per la seva localització la converteix al centre públic de Barcelona.

Originàriament en aquesta fira, des del 1877, únicament es venien joguines o caramels. Tot i això, avui dia la seva oferta ha canviat radicalment. Actualment, és un lloc on els nens poden acabar la llista de reis i poder trobar joguines que ja s’hagin esgotat als centres comercials.


El seu mercadet l’integren al voltant de 200 llocs, en els quals se segueixen venent, però en petita quantitat, joguines i caramels, però majoritàriament venen articles d’artesania i bijuteria.

Que hacer en Barcelona en Navidad

Els dies més idonis per visitar aquesta magnífica fira són el 26 de desembre, ja que és festiu a Barcelona; per tant, els establiments estan tancats. I, per altra banda, els dies  5 i 6 de gener, abans o després de la cavalcada. Aquests dos darrers dies són els últims que estarà oberta la fira i el seu mercadet.

En el cas que fóssiu el 5, recomanem que, si aneu amb els vostres fills, aneu abans de la cavalcada i així aprofiteu per veure aquest preciós espectacle de gaudir familiar.

Comenta’ns si us han semblat bones idees per fer i si ja els heu visitat. Us llegim!

I per descomptat, no oblidis visitar la nostra pàgina principal on podràs veure un resum de tots els nostres serveis.