Ara que es van acostant les vacances, és hora d’anar planejant la tornada a casa de la platja, la del poble… canviar d’ambient i descansar. Tens la teva segona residència a punt i preparada per anar i passar uns dies, o setmanes. Les maletes, els banyadors, els llibres… Tot forma part d’una llista de coses per preparar.

Mentre que planejar, un no es pot oblidar de la seva connexió a internet, sobretot quan es passarà un temps fora de la residència habitual. Veure les nostres xarxes socials, gaudir d’una pel·lícula, posar-te amb aquesta sèrie que tant t’han recomanat o jugar sense cap mena de preocupació són coses que necessiten una connexió a internet. Per això, avui et porto un parell de solucions perquè et puguis connectar sense problemes des de la teva segona residència aquestes vacances.

Una solució seria fer servir un dels smartphones i crear una zona wifi. Gràcies a la tecnologia tetherin que porten la majoria de smartphone actuals, el teu smartphone pot crear una xarxa wifi a què altres dispositius poden connectar-se. Aquest mètode faria servir les dades del dispositiu original per donar accés a internet als altres dispositius. També pots fer servir un cable per connectar el teu ordinador en cas que ho necessitis. Aquesta és una bona opció en cas que només vulguis fer servir poc l’internet, com veure les teves xarxes, escoltar música en streaming, revisar el correu… El que ve a ser unes vacances lluny de dispositius electrònics.

Alguns consells perquè puguis estalviar dades durant les teves vacances serien: descarregar sèries o pel·lícules a casa poder gaudir sense connexió des del teu segon habitatge, anar amb compte amb les aplicacions en segon pla i assegurar-se d’anar tancant aplicacions de tant en tant o intentar aprofitar al màxim les xarxes wifi públiques. Et recordo que l’any passat vam publicar un post sobre com estalviar dades mòbils.

Però de vegades estalviar dades és una tasca impossible. Quan els nens són part d’unes vacances és important preparar coses i activitats perquè s’entretinguin, i part d’això són pel·lícules, dibuixos animats, vídeos a streaming i videojocs. També hi ha els gamers, les vacances ideals dels quals són jugar sense límit a videojocs i necessiten una bona connexió a internet per poder gaudir al màxim d’aquesta afició. O simplement prefereixes no pensar en la despesa de dades i fer servir l’internet sense cap preocupació.

Per a aquests casos, caldria accés una xarxa wifi. Per instal·lar internet a la teva segona residència, moltes companyies ofereixen ofertes de només un router, sense haver de contractar cap servei mòbil. Nosaltres podem oferir-te una connexió tant per fibra com per wimax perquè puguis triar el tipus de connexió que millor s’adapti a tu i al teu segon habitatge. Amb aquesta opció pots despreocupar-te per l’ús de dades i gaudir tranquil de les vacances amb la teva fibra a casa.


Recorda que per aconseguir gaudir de les teves vacances el més important és descansar i gaudir del que t’agrada. Espero haver-te ajudat a decidir la millor opció per a la teva connexió aquestes vacances, espero que puguis triar la millor per a tu. I recorda, per desconnectar cal connectar.