Fibra i Wimax, està clar que són tipus de connexions a internet, però en que es diferencien? No ho tens clar? Nosaltres sí! T’ajudem (o no) a esbrinar-ho:

Fibra: què és i en què es diferencia del WIMAX

Aquest tipus de connexió a internet funciona a través d’ un cable de fibra òptica amb el que transmetem dades d’un node a un altre. A la vegada, trobem dos vessants: la fibra òptica pura que arriba directament a l’habitatge, d’aquí que s’anomeni FTTH (Fiber To The Home o fibra fins a la llar). Per altra banda, estaria la fibra + cable coaxial, és a dir, una connexió híbrida que arribaria a casa teva mitjançant un afegit. Això significa que estem abaratint costos, però amb l’inconvenient de que la instal·lació es deteriora abans amb el pas del temps.

Quins són els avantatges de la fibra?

  • Al contrari de les ones electromagnètiques, les interferències no afecten a la connexió.
  • La velocitat és major que amb un altre tipus de connexió com l’ADSL.
  • La fibra és simètrica, (almenys la que oferim als nostres clients). És a dir, tens la mateixa velocitat de pujada que de baixada.

El seu major desavantatge, que no la considerem com a tal, és que al ser una infraestructura relativament nova i que requereix d’una inversió important, no està disponible en totes les parts que voldríem.

Wimax: què és i en què es diferencia de la fibra

En aquest cas, per connectar-te a internet, fem servir xarxes sense fils, o com diríem en anglès, Wireless. Aquestes connexions utilitzen ones de radio en lloc de cables. La tecnologia estàndard l’anomenem WIMAX, el que en anglès seria Worldwide Interoperability for Microwave Access i en castellà Interoperabilidad Mundial para Acceso por Microondas.

Els avantatges que destaquen d’aquesta tecnologia són:

  • Poden assolir una cobertura màxima de fins 70Km.
  • Les xarxes són ràpides (la velocitat de transmissió màxima és de 124Mbps).
  • En zones rurals, amb difícil accés o amb cobertura complicada per altres motius són la solució més eficaç.

Com a principal inconvenient trobaríem que necessitem tenir una instal·lació d’una antena que serà la que apunti directament a un repetidor de senyal.

En ambdós casos els preus són més competitius, fins i tot més si els combines amb altres serveis d’internet a casa, canals temàtics de televisió i mòbil, per exemple. Sols has de fer una ullada a les nostres tarifes per descobrir-ho.