Coneixem alguns trucs i secrets per estalviar dades mòbils i avui, volem compartir-los amb tu! Aquests són alguns consells per evitar ensurts en la factura del mòbil:

 • Descàrregues i pujades de contingut multimèdia

Quan reps contingut audiovisual com fotos o vídeos en apps com Whatsapp ho ideal és que, en lloc de descarregar-los automàticament, ho facis de forma manual si estàs navegant amb dades. També passa el mateix si tens activada l’opció de que certes plataformes online, com Google Photos, guardin el nostre contingut audiovisual automàticament. És preferible que els arxius multimèdia es pugin amb wifi si vols estalviar dades.

 • Itinerància de dades

Com ja et vam explicar en l’article sobre el roaming o com utilitzar el mòbil a Europa, alguns operadors apliquen càrrecs extres per itinerància de dades quan creues segons quina frontera.

 • Optimitza l’ ús de les aplicacions

Aquí trobem 3 consells per estalviar dades en un:

 • Fes una neteja d’ apps menys utilitzades. Aquesta acció té un doble avantatge: per una banda, redueix el consum de dades ja que, algunes d’elles, encara que no les utilitzis, segueixen gastant les teves megues. Per altra banda, alliberes espai en el teu mòbil i allargues la duració de la bateria.
 • Actualitzacions. Indica que sols has d’actualitzar les apps quan tinguis connexió wifi i aconseguiràs estalviar encara més.
 • Tanca totes les aplicacions obertes en segon pla. Una altra opció seria activar el mode “estalvi de dades” que permet que la majoria d’aplicacions i serveis solament obtinguin dades en segon pla a través de connexions wifi.
 • Reproducció en streaming de música i vídeo

Reprodueix-los sols quan tinguis connexió sense fils! O, millor encara, realitza una reproducció offline. Això vol dir que pots crear llistes (en Youtube fent click en “Veure més tard” i en Spotify descarregant aquesta selecció) i escoltar-les en un altre moment sense connexió. En el cas de que decideixis visualitzar el contingut en streaming amb dades, et recomanem que, almenys, baixis la qualitat i t’oblidis del HD.

 • Documents disponibles sense connexió

Si utilitzes serveis como Dropbox o Google Drive per guardar en el núvol documents de text, fotos o qualsevol altre tipus d’arxiu, estàs de sort! És possible triar que estiguin disponibles sense connexió i, així, utilitzar-los sempre que els necessitis sense necessitat de descarregar-los ni d’utilitzar dades.

 • Fixa un límit de consumo

Perquè no et despistis, estableix un límit d’ús de dades en el teu mòbil. Així, quan arribis a aquesta xifra, deixaràs d’utilitzar-los. Trobaràs aquesta opció en el teu propi mòbil o bé utilitzant una app.

 • Tria tarifes de mòbil per estalviar

Aposta per tarifes de fibra i mòbil on les gigues no siguin un problema. Comptem amb combinacions fins a 100GB de dades a preus irresistibles.

 • Sincronització

Per utilitzar menys dades, desactiva la sincronització automàtica, almenys de forma temporal. Per exemple, durant els teus trajectes en cotxe o si entres en un museu o vas al cinema. En aquest cas, hauràs de sincronitzar les teves aplicacions de forma manual o reactivar-les quan ho necessitis.

 • Com estalviar dades quan vas de viatge

Si aviat fas les motxilles no t’interessa perdre dades, però tampoc perdre’t. Per això et recomanem usar Google Maps amb wifi i descarregar-te els mapes que hagis de necessitar.

 • Comprova que tens connexió wifi

Sembla obvi, però no t’imagines les vegades que ens oblidem de tornar a activar el wifi quan l’hem desactivat per algun motiu. T’ha passat alguna vegada, veritat?

Quins altres consells per estalviar dades mòbils coneixes? Comparteix-los amb nosaltres!