Els mòbils plegables són una novetat recent del mercat que cada cop es va perfeccionant més. S’espera que aquesta tendència continuï al llarg del 2023. Ara mateix, al mercat, podem veure alguns models que han anat corregint petits errors i ajustaments fins a convertir-se en molt bones opcions per aconseguir-los.

Aquests dispositius d’alta gamma ofereixen un plus davant dels smartphones habituals. Vols saber quins són els 4 millors mòbils plegables del moment? Doncs segueix llegint!

Nostàlgia del passat

Segur que recordes haver tingut un dels mòbils amb tapa que es podien obrir. Semblaven una cosa futurista! I el plaer que donava penjar una trucada tancant la tapa de cop? La nostàlgia pel passat (especialment pels anys 90 i la dècada dels 2000) és molt present avui dia en molts àmbits (roba, música, etc…), i la telefònica no s’anava a quedar enrere.

Els moderns mòbils plegables són un intent per combinar aquells mòbils tan nous al seu moment amb els moderns smartphones d’ara.

Aquests són alguns dels millors del mercat actualment:

Samsung Galaxy Z Flip 4

El Samsung Galaxy Z Flip 4 és un dels millors smartphones plegables actuals.

Disponible en 4 agradables colors, cap a qualsevol butxaca ja que presenta una pantalla de 6,7” obert i en tancar-lo redueix la seva mida a la meitat. Entre les seves característiques més destacades, presenta dues càmeres externes de 12 MP (megapíxels), una interna de 10 MP i és resistent a l’aigua i la pols.

A més, mentre està tancat, té una pantalla externa personalitzable d’1,9 polzades on es visualitza l’hora, el dia, la bateria i una imatge (com als antics mòbils). Fins i tot pots veure les teves notificacions, respondre missatges i fer trucades. Tot en un.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Si el model tipus petxina no et convencia, existeix el tipus llibre.

Els mòbils tipus llibre en lloc de tancar-se de manera vertical ho fan de manera horitzontal. D’aquesta manera, quan estan tancats tenen la forma d’un telèfon intel·ligent normal però quan l’obres es fan el doble de grans. És el cas del Samsung Galaxy Z Fold 4.

Aquest model ofereix una pantalla de 6,2” sense obrir i de 7,4” oberta i presenta un kit de 3 càmeres externes de nivell professional (de 12, 50 i 10 megapíxels). Amb aquest mòbil pots utilitzar fins a 3 aplicacions alhora i fer les teves tasques molt més ràpid. Sens dubte és el model multitasca per excel·lència.

Huawei P50 Pocket

Un altre dels grans mòbils plegables que pots comprar avui dia és el Huawei P50 Pocket.

Presenta una pantalla principal de 6’9”, una petita pantalla rodona externa i 3 càmeres externes (de 40, 13 i 32 megapíxels).

La pantalla petita rodona té multitud d’opcions i usos, des de prendre selfies amb la pantalla tancada o seguir les indicacions de Google Maps, fins a escanejar a quines zones de la cara portes protector solar. Impressionant, oi?

A més, estèticament crida l´atenció amb un disseny en blanc original i una versió premium (HUAWEI P50 Pocket Edició Premium) en daurat, en col·laboració amb la dissenyadora d´alta costura Iris Van Herpen.

Huawei Mate Xs 2

Finalment, el Huawei Mate Xs 2 tampoc no podia faltar com un dels millors mòbils plegables. Ofereix una pantalla plegada de 6,5” i de 7,8” desplegada. És ultralleuger, ultraplà i resistent i presenta interaccions intel·ligents multifinestra.

A més, presenta una fotografia d’alt nivell a través de les 3 càmeres externes (de 50, 13 i 8 megapíxels) i la pantalla compta amb una capa nano òptica antireflexant que manté la visió clara, fins i tot amb una llum solar directa. Pel que fa a disseny estètic, aquest és més simple que la resta, estant disponible tan sols en blanc i en negre.

Tot i que ja saps que el mercat dels mòbils es mou a tota velocitat i cada poc temps apareixen nous models, amb noves funcionalitats i dissenys cada cop més nous, aquests que hem repassat són per a nosaltres els 4 millors mòbils plegables que pots trobar al mercat actualment.

I tu, ets més de tipus petxina, o de tipus llibre? Amb quina et quedes? Explica’ns-ho.