roaming-com-utilizar-el-mobil-a-europa

El roaming o com utilitzar el mòbil a Europa

Tens la motxilla preparada per creuar fronteres? Llavors t’interessa saber com funciona el roaming per utilitzar el mòbil a Europa sense pagar de més. Prepara l’equipatge que despeguem:

Què és el roaming?

Amb el terme roaming ens referim a la itinerància. És a dir, és el servei que et permet utilitzar el mòbil quan viatges temporalment fora del país on vius, estudies o treballes habitualment. El gran avantatge és que no has d’assumir càrrecs addicionals en la teva tarifa si ho fas dins de la Unió Europea i altres països, diguem, “socis”.

Si has viatjat alguna vegada a l’estranger des del juny de 2017, hauràs rebut el típic SMS on se t’informa de que estàs en itinerància. En ell et comuniquen que faràs servir un operador diferent al contractat en el teu país habitual, això és el roaming!

Llavors, el roaming és gratuït?

Sí, és cert que quan marxes de viatge a un altre país de la UE no vas a pagar recàrrecs addicionals per utilitzar el teu telèfon. Pots gaudir de les mateixes tarifes que tens quan estàs a casa, tant per les trucades a qualsevol telèfon ja sigui fix o mòbil, com els SMS o missatges de text o dades. Res canvia! A més, tampoc tindràs d’alarmar-te si algú et truca o si reps un SMS mentre estàs fora: no pagaràs un cost extra encara que l’altra persona utilitzi una altra companyia mòbil diferent a la teva.

Això sí, totes les afirmacions tenen matisos: el cost és gratuït sempre i quan l’origen i el destí d’aquestes comunicacions siguin entre països de la zona 1.

Un altre aspecte important: si ets un dels nostres clients, el roaming el tens desactivat per defecte. Per això et recomanem que ens truquis abans per activar-lo un dia abans de sortir de viatge.

Quins països estan inclosos en el roaming?

Els països dins de l’anomenada Zona 1 de la Unió Europea. També s’inclouen altres països que pertanyen a l’Espai Econòmic Europeu (EEE) com Islàndia, Noruega i Liechtenstein.

Tot i així, hi ha excepcions com Suïssa i Andorra, que formen part de la tarifa de Zona 2.

Perquè no t’emboliquis, a continuació, trobaràs el llistat de països que pertanyen a la Zona 1 i 2 de roaming:

 Països de la zona 1 a efectes de zona de destí

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Gibraltar, Grècia, Guadalupe, Guaiana Francesa, Holanda, Hongria, Irlanda, Illa Martinica, Illa de Reunió, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal (Madeira i Azores), Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Espanya.

Països de la zona 2 a efectes de zona de destí

Albània, Andorra, Bòsnia i Herzegovina, Illas Feroe, Kosovo, Sèrbia, Mònaco, Macedònia, Montenegro, Suïssa, Turquia, Argèlia, Marroc, Tunísia, Bermudes, Canadà, Estats Units i Puerto Rico.

També s’ha de recordar que hi ha excepcions perquè han de respectar la política d’utilització raonable dels serveis.

Què és la política d’ús raonable en roaming

Tot i que existeixen diferents tipus d’ús poc raonable, en general, considerem un ús abusiu si el teu consum en roaming és major que l’habitual que has realitzar en els últims 4 mesos a Espanya.

En cas de que no respectis la nostra política d’ús raonable, contactarem amb vostè perquè puguis justificar que no has canviat de residencia a un altre país diferent a Espanya. En cas de que continuïs superant el consum nacional que tenies, els recàrrecs a aplicar serien: 3.87 cèntims per minut de trucades de veu efectuada, 1.21 cèntims per SMS i 9.31 euros per GB de dades.

I què passa si realitzo un viatge en vaixell o en avió?

Sempre i quan et connectis a una xarxa mòbil terrestre, no rebràs cap recàrrec. L’excepció apareix si els serveis s’ofereixen per satèl·lit ja que no estan regulats per la normativa europea i tindràs de fer front a despeses bastant elevades.

Com t’afecta el Brexit?

Com imagines, des de l’1 de Gener de 2021 la normativa europea ja no és d’aplicació en el Regne Unit que passa a considerar-se un tercer país. Per això les companyies de telecomunicacions no tenen per a què mantenir el roaming gratuït. Per la nostra part, decidim de forma voluntària ampliar aquesta mitja i no fer recàrrecs per les trucades emeses o rebudes, pels SMS ni pel servei de dades.

Tens més dubtes sobre com funciona el roaming o com utilitzar el mòbil a Europa? Contacta’ns abans de sortir de viatge!

Tags:
No Comments

Post A Comment

Call Now Button