A vegades contractem una tarifa d’internet que no s’adapta a les nostres necessitats, per desconeixement o per mal assessorament.

Així que, que no t’enganyin!

Depenent de quants dispositius estiguin connectats i amb quantes persones convisquis, necessitaràs més o menys velocitat d’internet.

Vols saber-ne més sobre aquest tema?

T’ho expliquem tot en aquest article!

A tota velocitat!

La velocitat d’internet es mesura a Mbps (megabits per segon), que és la quantitat de dades que es poden transmetre i rebre en un segon.

A major velocitat contractada, més ràpid podràs descarregar i pujar fitxers, o fer videotrucades, per exemple.

Això et permet gaudir del teu internet sense talls.

Però, encara que pensem que com més velocitat tinguem, millor per a nosaltres, no té per què.

Per exemple, si vius sol, no importa que tinguis la màxima velocitat d’internet possible si només tens 2 o 3 dispositius connectats alhora.

Tindràs molta velocitat sí, però no li estaràs traient profit perquè no en necessites tanta.

Com sé quina velocitat de connexió necessito?

Per saber quina velocitat d’internet necessites, hi ha tres punts clau que cal tenir en compte:

• Per què utilitzes internet.

Només fas servir internet per veure les teves xarxes socials i revisar els teus correus?

O treballes sovint des de casa teva?

L’ús que dones a Internet determinarà quanta velocitat de connexió necessites, ja que necessitaràs una major velocitat si fas videotrucades, jugues online o treballes diàriament que si només navegues per internet a les teves estones lliures.

• La quantitat de dispositius connectats a Internet.

Com més dispositius estiguin connectats a la xarxa, menys velocitat d’internet tindràs.

Per això també has de tenir en compte quants dispositius solen estar connectats alhora per contractar una velocitat de connexió suficient.

La quantitat de persones que usen internet alhora.

Igual que passa amb la quantitat de dispositius connectats, passa amb el nombre de persones amb qui convisquis.

Com més persones visquin a la mateixa llar, més dispositius es connectaran a la xarxa i més velocitat es necessitarà per tenir una bona connexió.

Quants megues contracto?

Quan sàpigues quines són les teves necessitats de connexió, falta concretar quants megues necessites contractar.

Si fas un ús esporàdic o poc intensiu i tens pocs dispositius i persones connectades alhora, el més probable és que sigui suficient amb contractar entre 100 Mb i 300 Mb, per exemple.

Si a casa sou varies persones connectades o us connecteu intensament, descarregueu o envieu molts arxius pesats sovint, necessitaràs entre 300 Mb i 600 Mb segurament.

Una velocitat més gran de 600 Mb, fins i tot de 1.000 Mb (1 Gb), realment la necessiten poques llars a no ser que facis un ús molt intensiu o juguis a videojocs en línia, que si podria ser recomanable aquesta velocitat… també sol estar més indicat per a empreses ja que solen haver molts treballadors utilitzant Internet alhora.

Com puc mesurar la velocitat d’Internet?

És possible que pensis que necessites més velocitat perquè el teu internet va molt lent.

Així que pots mesurar quina és la teva velocitat actual per saber si estàs rebent la connexió que necessites fent un test de velocitat.

Hi ha moltes pàgines com SpeedTest que la mesuren de forma ràpida. I solen ser gratuïtes i molt fàcils de fer servir.

Comprova si la velocitat és suficient per poder contractar més megues si calgués, ja que, per exemple, si treballes des de casa, el teu rendiment es veurà afectat per una mala connexió.

I, de tota manera, ningú no vol connexió lenta!

Però compte! Per a fer el test de velocitat l’has de fer amb un cable i un ordinador que estiguin adaptats a la velocitat contractada. A vegades no t’arriba la velocitat perquè la targeta de xarxa del teu ordinador no ho permet. Consulta les característiques tècniques del teu ordinador i sobretot no facis la prova amb WIFI! Perquè llavors no t’arribarà la velocitat contractada, sempre arriba menys.

Si els resultats del test mostren una velocitat de connexió molt més baixa que la que tens contractada i has connectat l’ordinador per cable al router, posa’t en contacte amb el teu operador per solucionar el problema.

Esperem haver-te ajudat a triar millor quina velocitat d’internet necessites.

Recorda que a TECNOCOLOR TT TELECOMUNICACIONS estem a la teva disposició. Contacta’ns sense compromís.

Estarem encantats d’atendre’t!